Câte implanturi dentare pot fi instalate simultan?

5 minutes, 10 seconds Read
0 0
Read Time:4 Minute, 41 Second

Câte implanturi dentare pot fi puse simultan? Atunci când lipsește un singur dinte, răspunsul este evident. Dar dacă lipsesc 3-5 dinți? Sau dacă toți dinții sunt lipsă?

Mulți pacienți își pun întrebarea câte implanturi dentare pot fi inserate într-o singură ședință. Există un număr maxim? Sau va fi nevoie totuși să se pregătească pentru mai multe intervenții?

În general, nu există limită superioară sau restricții. Într-o singură operație, orice număr rezonabil de implanturi pot fi inserate în țesutul osos maxilar. Prin rezonabil ne referim la faptul că mai multe de 10 implanturi nu vor fi plasate simultan pe o singură arcadă edentată.
Nu este nevoie să înlocuiți fiecare dinte pierdut cu implanturi dacă toți dinții lipsesc de pe arcadă. Pentru aceasta, există protocoale mai eficiente și mai blânde, unde doar 4-6 implanturi sunt suficiente pentru un singur maxilar.

Cel mai important lucru este pregătirea minuțioasă a intervenției. Este necesar să se aleagă soluția optimă de tratament pentru cazul pacientului. Medicul calculează numărul de implanturi necesar, modelul de implant în funcție de tipul de os, poziția implanturilor în os, după cât timp se pot aplica coroanele dentare etc.

Dacă lipsesc 1-5 dinți?

În același timp, se pot insera fie unul, fie 2 sau chiar 5 implanturi dentare. Inclusiv atunci când lipsesc mai mulți dinți în locuri diferite ale aceluiași maxilar. Dar dacă trebuie să plasați implanturi individuale pe maxilare diferite, poate fi mai bine să împărțiți acest proces în două operații.

În medie, un implant este plasat în 10-15 minute. Un calcul simplu spune că 4-5 implanturi dentare vor dura maxim 1,5 ore. Dar, desigur, este alocat mult mai mult timp pentru pregătire, anestezie și recuperare după intervenție chirurgicală. În plus, fiecare persoană este diferită, și situațiile sunt diferite.

Este mai convenabil să efectuați toate procedurile chirurgicale simultan dacă este posibil. Mulți pacienți consideră acest lucru mai confortabil decât întinderea tratamentului luni de zile în care să fie supuși mai multor operații și apoi așteptând 5-10 zile de fiecare dată pentru ca gingiile să se vindece și umflătura să dispară.

Dacă lipsesc aproape toți sau chiar toți dinții?

În cazurile în care pacientul prezintă o edentație completă (absența completă a dinților de pe o arcadă) sau dinții rămași sunt într-o stare proastă și trebuie îndepărtați, multe clinici oferă opțiunea de tratament cu implanturi dentare într-o singură etapă, cu montarea la foarte scurt timp a unei proteze fixe.

În funcție de tehnica aleasă, într-o singură operație se inseră 4-6, și uneori chiar 8-10 implanturi pe rând. Sunt suportul pentru o proteză fixă formată din 12-14 coroane.

Și, dacă intenționați să restaurați 2 maxilare fără dinți, atunci pot fi necesare până la 18 -20 implanturi. Și acest lucru se poate face și în siguranță într-o singură zi, însă de cele mai multe ori se alege plasarea implanturilor pe fiecare arcadă în câte o intervenție separată.


Ce intervenții pot fi combinate cu operația de implant dentar?

În multe cazuri volumul de os restant nu este suficient pentru a susține în siguranță un implant dentar. De aceea, este necesara refacerea acestuia prin proceduri de adiție osoasă. Aceste proceduri pot fi realizate cu mai multe luni înainte de plasarea implanturilor dentare sau chiar în aceiași ședință cu inserarea implanturilor. Acest aspect este stabilit în etapa de planificare a tratamentului, în funcție de de caz.

Datorită evoluției tehnicilor și a materialelor de adiție osoasă, în prezent, sunt foarte răspândite cazurile în care se alege plasarea grefei osoase odată cu inserarea implanturilor. Desigur, aceste intervenții prelungesc șederea pe scaunul medicului. Însă se scurtează semnificativ timpul de tratament, și, mai de interes pentru pacient, se evită o a doua intervenție chirurgicală.

Este mai confortabil în acest fel? Fără îndoială. Dar astfel de lucruri se discută individual cu fiecare pacient în timpul consultației. Dacă o persoană are anumite contraindicații, intervențiile se efectuează separat.

Dacă există multe implanturi, ameliorarea durerii poate să nu fie suficientă?

Este nevoie de până la 40 de minute pentru a pune 2-3 implanturi dentare. Și pentru a instala 10-18 implanturi folosind protocoale într-o singură etapă, pacienții petrec 3-5 ore la stomatolog. O întrebare frecventă este: va fi suficientă anestezia?.

Înainte de intervenție, pacienții sunt supuși unor teste și diagnostice. Pe baza datelor personale fiecărui pacient, medicul selectează un analgezic potrivit, doza acestuia (inclusiv cea maximă), precum și tehnica de administrare. Întreaga operație, indiferent cât durează, are loc fără durere. Cel puțin, astfel de reguli se aplică în clinica noastră.

Mai mult decât atât, doza nu depinde de numărul de implanturi – nimeni nu vă va face 5 injecții dacă veți restaura 5 dinți.

Se poate agrava situația după o operație majoră?

Mulți pacienți sunt speriați de gândul că vor avea o recuperare mai dificilă după o operație mai lungă sau mai complicată. Volumul leziunilor pare foarte mare. Înseamnă asta că atunci când te întorci acasă va fi imposibil chiar să-ți miști maxilarul? Nu.

Medicii folosesc diverse materiale bioactive și membrane PRF din plasma sanguină a pacientului. Ele sunt plasate în zona implanturilor plasate în timpul intervenției chirurgicale.

Astfel de proceduri sunt necesare pentru a ajuta țesuturile să se vindece mai repede, fără umflături și dureri. Sunt bogate în factori de creștere celulară. De fapt, aceste remedii ajută organismul să reducă inflamația și să crească mai rapid țesut nou. Prin urmare, pacienții se simt bine după o intervenție chirurgicală de orice amploare.

Desigur, imediat după tratament va exista o ușoară durere în cavitatea bucală. La urma urmei, chiar și zgârieturile mici ne provoacă disconfort. Dar aceste senzații sunt normale, iar în timp se vor diminua.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Similar Posts