balize

Balizele rutiere – ce rol au si in ce variante de dimensiuni le poti achizitiona

author
2 minutes, 32 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Semnalizarea corecta a traficului rutier si pietonal este un element de maxima importanta. In lipsa unor indicatii clare pentru participantii la trafic, mai ales in contextul desfasurarii unor lucrari la nivelul carosabilului sau al trotuarelor, exista riscuri foarte mari care se pot manifesta. Din acest articol, vei afla informatii despre balizele de semnalizare rutiera, tipologia lor si locul din care le poti comanda pe cele potrivite.

Ce sunt balizele si de unde le cumperi pe cele mai bune

Balizele rutiere sunt dispozitive importante de semnalizare. Acestea joaca un rol crucial in mentinerea sigurantei si fluiditatii traficului rutier si pietonal, mai ales atunci cand se desfasoara lucrari la nivelul carosabilului sau al trotuarelor. Ele sunt utilizate, in principal, pentru a transmite anumite informatii soferilor si altor participanti la trafic, astfel incat acestia sa poata naviga pe drumuri in siguranta.

De asemenea, semnalizatoarele au rolul de a proteja personalul care desfasoara lucrarile de amenajare stradala. Angajatii care lucreaza la nivelul carosabilului sau trotuarelor sunt expusi in permanenta impactului cu autoturismele, motocicletele sau chiar trotinetele si bicicletele din trafic. Acestia au nevoie de protectie, iar semnalizatoarele potrivite le-o pot oferi pe tot parcursul desfasurarii lucrarilor.

Cele mai bune balize de semnalizare sunt produse din material plastic cu rezistenta deosebita la actiunea umezelii, a vantului si a altor factori de mediu. Ele isi pastreaza stabilitatea si in conditii meteo dificile si ofera garantia unei utilizari indelungate. Totodata, greutatea lor este redusa, astfel incat sa fie usor de transportat, depozitat si montat. Nu in ultimul rand, trebuie subliniat caracterul flexibil al materialelor de productie.

Desi este necesar sa fie stabile si rezistente, balizele trebuie sa ofere certitudinea ca nu cauzeaza daune grave in cazul unui impact. Astfel, materialul plastic din care sunt fabricate prezinta un anumit nivel de flexibilitate. Aceste semnalizatoare nu sunt metode de blocare, ci doar solutii prin care participantii la trafic sunt informati de existenta unor lucrari.

Exista doua variante de dimensiuni pe care le pot avea balizele. In varianta mini, acestea au o inaltime de 30 cm si latimea de 13 cm. Ele vin cu suport de instalare pe sol si dispun de folie reflectorizanta pe suprafata din plastic, astfel incat sa poata fi usor observate si pe timpul noptii de catre participantii la trafic. 

Balizele directionale stanga/dreapta de dimensiuni obisnuite au inaltimi de 80 sau 100 cm si latimi de 20 sau 25 cm. Acestea se instaleaza la fel de simplu, gratie sistemului special din dotare. Sunt vopsite in culori usor de observat, precum rosu si galben si dispun totodata de folie reflectorizanta care le asigura vizibilitatea si pe timp de noapte.

Intra pe site-ul Vesta si descopera gama variata de semnalizatoare rutiere pe care le poti utiliza si tu in cadrul proiectelor tale. De acolo, poti comanda online balize rutiere stanga/dreapta, mini-balize, precum si bariere modulare, lampi delimitatoare, conuri sau lampi de semnalizare. Tot ce trebuie sa faci este sa selectzi solutiile potrivite pentru tipul de proiect pe care il desfasori, iar semnalizatoarele alese te vor ajuta sa protejezi siguranta lucratorilor, precum si pe cea a participantilor la trafic!

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts