Auditul energetic industrial – Descopera cele 3 etape obligatorii pentru intreprinderi!

author
2 minutes, 35 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

Un audit energetic industrial este o evaluare efectuata in cadrul unei companii pentru a obtine date fiabile despre consumul si cheltuielile sale pe energie. De asemenea, identifica si descrie factorii care influenteaza consumul zilnic, lunar si anual.

Auditurile energetice ofera informatii detaliate despre consumul de energie al unei intreprinderi si identifica oportunitati de imbunatatire, facand posibila reducerea costurile si imbunatatirea profitului.

Scopul principal al unui audit energetic este de a propune masuri de economisire a energiei pentru cresterea eficientei intreprinderii si reducerea costurilor lunare. Un audit energetic se desfasoara in mai multe etape, inclusiv evaluarea pre-diagnostic, colectarea si masurarea datelor si analiza finala si pregatirea raportului.

Etapa de evaluare sau pre-diagnosticare implica vizita unui auditor energetic la instalatiile companiei pentru a verifica nivelurile de consum de energie la fata locului, cum ar fi electricitate, apa si gaze naturale. Este recomandat ca intotdeauna un reprezentat al intreprinderii, care sa cunoasca indeaproape detalii despre aceasta, sa insoteasca permanent echipa de auditare.

Etapa de colectare si masurare a datelor implica utilizarea unor echipamente pentru masurarea si inregistrarea consumului de resurse energetice in timpul procesului de productie si distributie. Echipa de audit masoara consumul de apa rece si calda, instalatii de iluminat, utilaje si alte resurse.

Analiza finala si etapa de pregatire a raportului implica studierea si interpretarea informatiilor colectate in a doua etapa a analizei. Pe baza rezultatelor se intocmeste un raport tehnic, care ofera o prezentare detaliata a consumului de energie, dar si o serie de propuneri de reducere a consumului si crestere a eficientei intreprinderii acolo unde este cazul.

Auditul energetic industrial este crucial pentru companiile mari care consuma anual peste 1000 de tone de petrol echivalent. Potrivit Legii nr. 121/01.08.2014, art. 9, alin. 5, auditurile energetice industriale sunt obligatorii pentru astfel de intreprinderi.

Ele sunt, de asemenea, esentiale pentru reducerea poluarii industriale. Prin reducerea consumului de energie, companiile isi pot reduce amprenta de carbon, ceea ce contribuie la obiectivele de protectie si conservare a mediului ale guvernelor si organizatiilor internationale.

In plus, auditurile energetice industriale ajuta intreprinderile sa economiseasca bani. Identificand zonele in care energia este risipita, se pot implementa masurile de economisire a energiei, oferite de firma ce realizeaza auditul, pentru a reduce costurile. Prin reducerea consumului de energie intreprinderea isi reduce facturile la energie, ceea ce reduce costurile de productie si creste veniturile.

In concluzie, auditurile energetice industriale sunt esentiale pentru companiile mari si mijlocii ce vor sa inteleaga modul in care consuma energie si sa gaseasca solutii pentru reducerea emisiilor de carbon si economisirea resurselor energetice.

Industriile sunt responsabile pentru majoritatea consumului de energie din lume, dar si a pierderilor si folosirii ineficiente. Daca vrei sa cunosti cu exactitate performanta energetica a instalatiilor, cladirilor, vehiculelor si proceselor logistice ale intreprinderii tale, este indicat sa contactezi un auditor energetic acreditat.

Cu peste zece ani de experienta in efectuarea de audituri profesionale, Elsaco Esco, auditor acreditat, ofera servicii complete si profesionale de analiza a consumului de energie si pregatire de rapoarte tehnice complexe. Alegand sa colaborezi cu Elsaco Esco iti poti eficientiza intreprinderea si poti sprijini eforturile globale de reducere a emisiilor de carbon si de economisire a resurselor energetice.

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts