Beautiful young wife singing a song on her guitar for her husband in front of their reto camper in the mountains.

Top atracții UNESCO din România

author
3 minutes, 13 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 44 Second

România este cu siguranță un mix inedit de atracții culturale, tradiții și obiceiuri păstrate din generație în generație. Multe dintre cele mai frumoase peisaje și construcții au fost integrate în clasamentul UNESCO și sunt deschise publicului pentru a fi admirate. Îți dorești să le descoperi într-o călătorie incitantă cu autorulota? Atunci nu îți mai rămâne decât să pui la punct toate detaliile vacanței și să te bucuri de experiențe deosebite.

Ce înseamnă patrimoniul UNESCO?

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură este o agenție specializată a ONU (Organizația Națiunilor Unite). A fost înființată pe 16 noiembrie 1945 cu scopul de a promova cooperarea și securitatea internațională, fără a mai fi condiționate de limbă, sex sau religie.

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte UNESCO este Programul Patrimoniului Mondial, care recunoaște și protejează anumite atracții turistice. Mai exact, reprezintă o listă de monumente, situri naturale și culturale care sunt considerate de importanță mondială.

Siturile UNESCO reprezintă moștenirea culturală și naturală a planetei, tocmai de aceea trebuie protejate și conservate pentru generațiile viitoare. Patrimoniul este împărțit în trei categorii: cultural, natural și mixt. În România există câteva astfel de locuri pe care trebuie măcar o dată în viață să le vizitezi.

O excursie cu autorulota de vanzare poate reprezenta o modalitate excelentă prin care poți vizita frumusețile patrimoniului românesc. Alcătuiește o listă cu toate monumentele pe care îți dorești să le vezi și pornește într-o adevărată aventură cu toată familia!

Patrimoniul UNESCO România – Ce să vizitezi?

După ce ți-ai căutat autorulota de vanzare, nu-ți mai rămâne decât să selectezi locurile în care vrei să mergi. Iată un top al atracțiilor UNESCO din România:

  1. Cetățile Dacice din Munții Orăștiei – Cetățile antice din secolul I î.HR, precum Sarmizegetusa Regia și Cetatea Deva, sunt monumente istorice impresionante. Poți explora Munții Orăștiei și siturile arheologice și să afli mai multe despre istoria efervescentă a strămoșilor.
  2. Delta Dunării – Este un paradis natural unic, renumit pentru biodiversitate și peisaje pitorești. Poți să te plimbi prin Deltă cu barca sau poți alege să stai cu autorulota în zonele special amenajate pentru camping. Aici vei putea descoperi o lume cu totul diferită de cea obișnuită. Sălbăticia, păsările exotice și apele dunărene creează un peisaj care îți taie respirația.
  3. Sighișoara – Orașul natal a lui Vlad Țepeș este o bijuterie medievală bine conservată. Trebuie neapărat să vizitezi centrul istoric al orașului, care a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Străzile înguste, cetatea și Turnul cu Ceas sunt elementele care contribuie la crearea peisajului parcă desprins dintr-o carte de istorie.
  4. Mănăstirile din Nordul Moldovei – Locațiile sunt cunoscute pentru frescele magnifice și arhitectura religioasă unică. Mănăstirea Voroneț cu popularul albastru și Mănăstirea Moldovița sunt doar două exemple notabile. Dacă alegi să călătorești cu autorulota poți vizita cu ușurință toate atracțiile din zona de nord a țării.
  5. Bisericile din lemn din Maramureș – Dacă ajungi în nordul țării nu ai cum să ratezi monumentele arhitecturale confecționate din lemn de Maramureș. Opt dintre biserici pot fi regăsite în patrimoniu. Numai câteva exemple ar fi: Biserica Sf. Nicolae din Budești, Biserica Sf. Arhanghel din Plopiș, cea din Șurdești sau Rogoz și Biserica Sf. Paraschiva din Desești.

Achiziționează-ți și tuautorulota de vanzareși hai în excursie prin România! Patrimoniul UNESCO al țării cuprinde locații pe care nu le poți rata.

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts