Tendințe în amenajarea interioară în 2024

author
2 minutes, 51 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second

La fel ca în modă, tendințele în amenajarea interioară se schimbă constant. De la un an la altul apar noi surse de inspirație pentru decorarea locuinței. Recent, Institutul Pantone a votat care este culoarea anului – Peach Fuzz este gata să fie explorată în diverse proiecte case. Însă, designerii de interior au stabilit și alte reguli care merită a fi puse în aplicare în 2024.

Dacă și tu vrei să obții un ambient plăcut, modern și versatil, descoperă mai jos care sunt principiile de armonie vizuală care trebuie materializate în casă.

Top tendințe de amenajare interioară în 2024

Este deja binecunoscut faptul că felul în care alegi să-ți amenajezi locuința spune foarte multe lucruri despre personalitatea ta. Conform designerului Tara Bernerd, în 2024 îți poți lăsa imaginația să lucreze pentru a obține cele mai îndrăznețe efecte vizuale. Anul se vrea unul al curajului, forței, dar și al luxului din punct de vedere estetic. Obiectele care se află la linia dintre minimalism și eleganță sunt cele mai căutate, dar nu numai.

Iată și alte tendințe care vor domina în conturarea unor proiecte case de invidiat:

  • Sistemele de iluminat în forme jucăușe, alungite. Variantele tubulare se află în top. S-a dus vremea când corpurile de iluminat aveau doar rol practic. A venit timpul să îndeplinească și funcții estetice. Așadar, dacă spațiul îți permite și ești adeptul unor proiecte case cu mansarda, nu ezita să pui în aplicare ideea. Nu uita, proporțiile sunt foarte importante pentru echilibrul rezultatului final. Dacă optezi pentru o piesă centrală în living, asigură-te că mai ai loc și pentru celelalte elemente decorative.
  • Obiecte pentru depozitare care iau forma unor piese artistice. Aplică aceeași regulă a simplității și frumuseții duse la rang de artă și în cazul banalelor cutii pentru depozitare. Optează pentru variante din ceramică, piatră sau confecționate din aluminiu – un material popular în 2024, tocmai datorită proprietăților pe care le îndeplinește. Este ușor de reciclat, se găsește în diverse finisaje și reflectă lumina, ceea ce devine esențial în cazul unor proiecte case mici.
  • Aplicele de perete devin noile vedete ale exprimării imaginației în materie de estetică. Formele sculpturale, care oferă o notă de culoare spațiului unde sunt integrate și completează cu succes designul general abordat în casă. Cel mai bine arată în băi sau bucătării. Lumina naturală se îmbină cu cea artificială pentru a crea o atmosferă intimă, familiară, dar în același timp misterioasă și elegantă. În cazul unor proiecte case mici, efectul vizual este maximizat, iar senzația de supraaglomerare dispare inevitabil.
  • Biroul încorporat devine elementul esențial unor proiecte case cu mansarda multifuncționale. Poate lua forma unui bar sau spațiu pentru depozitare. Este o soluție numai bună în cazul în care vrei să refolosești piese vechi de mobilier într-un mod ingenios. Îl poți integra cu ușurință în living, în camera de oaspeți sau sus, la mansardă, unde ar fi o idee practică să creezi o zonă de relaxare. Adaugă și o bibliotecă, fotolii confortabile și pături pufoase. Aici te poți retrage când simți că ai avut o zi plină.

Noile tendințe în amenajare te așteaptă – aplică-le și tu pentru un design armonios!

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts