kinetoterapie

Te doare soldul? Afla cum te ajuta sedintele de kinetoterapie!

author
2 minutes, 46 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 47 Second

Durerea de sold poate fi o afectiune ce persista in timp si poate afecta semnificativ calitatea vietii. Din fericire, exista multe optiuni de tratament disponibile, iar una dintre cele mai eficiente este cea oferita de expertii in kinetoterapie.

Kinetoterapia, cunoscuta si ca exercitiu terapeutic, este un tip de terapie fizica care utilizeaza miscarea pentru a trata afectiunile asociate aparatului locomotor.

Continua sa citesti, deoarece in acest articol discutam despre beneficiile sedintelor de kinetoterapie in tratarea durerii de sold!

In primul rand, sa intelegem cauzele durerii de sold!

Articulatia soldului permite o gama larga de miscari si este responsabila si pentru sustinerea greutatii corpului. Cu toate acestea, acest lucru inseamna si ca este supusa uzurii, ceea ce poate provoca durere si disconfort.

Printre cele mai comune cauze ale durerii de sold amintim: osteoartrita, fracturile de sold, bursita, tendinita si intinderile musculare.

Kinetoterapia poate fi benefica in tratarea durerii de sold, deoarece se concentreaza pe imbunatatirea fortei, flexibilitatii si mobilitatii muschilor si articulatiilor. Iata cateva beneficii specifice ale kinetoterapiei in tratarea durerilor de sold!

Reducerea durerii si a inflamatiei. Kinetoterapia ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei la nivelul articulatiei soldului prin imbunatatirea circulatiei sangelui in zonele dureroase, astfel ca utilizarea medicamentelor pentru durere nu mai este necesara.

Imbunatatirea gamei de miscari. Atunci cand articulatia soldului este rigida sau imobila poate fi dificil sa efectuezi activitati de zi cu zi, cum ar fi mersul, aplecarea si chiar si statul jos. Terapia fizica ajuta la imbunatatirea miscarilor prin intinderea si intarirea muschilor din jurul articulatiei soldului, acest lucru ajutand pacientii sa-si recapete mobilitatea si independenta.

Intarirea muschilor. Muschii au rolul de a sustine corpul. O masa musculara slaba pune o presiune suplimentara asupra articulatiei soldului, ceea ce duce la durere si disconfort.

Kinetoterapia ajuta la intarirea muschilor din jurul articulatiei soldului, inclusiv a fesierilor, cvadricepsului si a ischiochimbilor. Acest lucru ajuta la imbunatatirea stabilitatii generale si la reducerea riscului de raniri viitoare.

Imbunatatirea echilibrului si coordonarii. Durerea de sold poate ingreuna mentinerea echilibrului si coordonarii, crescand riscul de cadere si alte accidente. Alaturi de un kinetoterapeut aceste probleme pot fi usor rezolvate, deoarece exista o serie de exercitii ce au ca scop corectarea si imbunatatirea echilibrului.

Prevenirea ranilor viitoare. Prin imbunatatirea fortei, flexibilitatii si mobilitatii, kinetoterapia ajuta la prevenirea ranilor viitoare si reduce riscul de a dezvolta alte afectiuni pe termen lung.

Cand vine vorba de kinetoterapie pentru durerea de sold, este important sa lucrezi impreuna cu un kinetoterapeut calificat, care poate crea un plan de tratament personalizat, bazat pe nevoile si obiectivele tale.

Pe langa kinetoterapie exista si anumite aspecte ale stilului de viata ce pot ajuta la atenuarea durerii de sold. Acestea includ mentinerea unei greutati corporale potrivite, purtarea unor pantofi confortabili si evitarea activitatilor ce au un impact mare asupra corpului, cum ar fi alergarea sau sariturile.

Daca te confrunti cu dureri de sold, ia in considerare sa serviciile unei clinici de kinetoterapie pentru a scapa de disconfort si pentru a-ti imbunatati mobilitatea generala.

Kinetoterapia nu numai ca te poate ajuta sa iti gestionezi durerea de sold, dar poate imbunatati si echilibrul, postura si sanatatea fizica generala. Asa ca nu lasa durerea de sold sa te tina in loc – discuta chiar astazi cu un specialist de la centrul Atletico Kinetic despre beneficiile kinetoterapiei si despre cum te poate ajuta sa te simti mai bine!

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts