pui de tara

Reteta pentru Paste: Afla cum sa faci o friptura de pui de tara!

author
2 minutes, 34 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Pastele se apropie rapid si deja te intrebi ce o sa pui pe masa festiva?

Puiul de tara poate fi o idee grozava pentru cina de Paste din mai multe motive:

Calitate: puii de crescatorie au avut acces la exterior ducand o viata cat mai linistita si normala, rezultand o calitate mai buna a vietii, ceea ce se reflecta in carnea de calitate superioara.

Sanatate: o ferma de pui de tara crescuti in aer liber nu face abuz de antibiotice si nu foloseste hormoni, ce pot fi daunatoare sanatatii umane.

Gust: carnea puilor crescuti in aer liber este adesea mai bogata si mai aromata decat puii crescuti in mod conventional, industrial,  ceea ce o face o piesa centrala delicioasa pentru cina de Paste.

In general, puiul de crescatorie poate fi o optiune excelenta pentru cei care cauta ingrediente de calitate pentru cina lor de Paste, dar care vor sa iasa din tiparul anual al fripturii de miel.

Continua sa citesti si descopera o reteta usoara si rapida de friptura de pui de tara la cuptor!

Ingrediente pentru a face pui de tara la cuptor:

  • 1 pui de tara crescut in aer liber (aproximativ 2 kg)
  • 1 lamaie, feliata
  • 4 catei de usturoi, macinati
  • 2 crengute de rozmarin proaspat, tocate marunt
  • 2 crengute de cimbru proaspat, tocate marunt
  • 30 ml ulei de masline
  • Sare si piper negru proaspat macinat

Instructiuni de preparare si gatire a puiului de tara:

Preincalzeste cuptorul la 220°C.

Clateste puiul in interior si in exterior cu apa rece si usuca-l cu prosoape de hartie.

Amesteca-l usturoiul zdrobit, rozmarinul tocat, cimbru tocat, uleiul de masline, sare si piper negru intr-un castron mic pentru a face o pasta.

Foloseste degetele sau o lingura, freaca pasta de ierburi peste tot puiul, asigurandu-te ca o pui si sub piele.

Pune feliile de lamaie in cavitatea puiului.

Leaga pulpele puiului impreuna cu sfoara de bucatarie si baga aripioarele sub corp.

Aseza puiul pe o tava sau foaie de copt si coace-l in cuptorul preincalzit timp de 1 ora si 15 minute sau pana cand temperatura interna a celei mai groase parti a puiului atinge 74°C (foloseste un termometru pentru carne). Friputra de pui de tara la cuptor este gata, scoate puiul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a-l taia.

Daca vrei si o garnitura sanatoasa, adauga cateva legume in tava, poti taia niste cartofi, morcovi si ceapa si le poti pune in jurul puiului inainte de a le praji. Asigura-te ca le pui in putin ulei de masline si le asezonezi cu sare si piper inainte de a le praji.

Serveste puiul de tara prajit si bucura-te de cina de Paste!

Fa din acest Paste o sarbatoare a mancarii bune si a alegerilor bune! Alege puiul ca piesa centrala si bucura-te de o masa delicioasa care cu siguranta va multumi pe toata lumea de la masa.

Indiferent daca gatesti pentru familia ta sau gazduiesti o adunare mai mare, puiul de tara de la o microferma, asa cum este Ograda Verde, este o optiune grozava ce nu va dezamagi.

Gateste o masa de sarbatoare delicioasa si bucura-te alaturi de cei dragi!

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts