Care sunt cele mai comune materiale folosite pentru învelitoarea unui acoperiș?

author
2 minutes, 42 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 31 Second

Cât de important este acoperișul unei case?  Foarte!   Acesta oferă protecție împotriva factorilor externi și de asemenea, contribuie la estetica locuinței sau la cheltuielile p ecare le ai pe termen lung, fiind elementul care poate izola atât termic, cât și fonic.  Atunci când construiești un acoperiș, trebuie să te asiguri că alegi materialul perfect pentru învelitoare. Din fericire, există o mulțime de opțiuni pe piață.

Care sunt cele mai comune materiale folosite pentru învelitoarea unui acoperiș?

1. Țigla ceramică

Este opțiunea clasică folosită de secole în construcții. Este fabricată din argilă arsă la temperaturi foarte ridicate, ceea ce îi conferă durabilitate și rezistență. Un acoperiș din țiglă ceramică poate dura peste 50 de ani, fără nicio problemă. De cele mai multe ori însă, rezistă peste 100 de ani.  Fiind fabricată din materiale incombustibile, țigla ceramică oferă o protecție excelentă împotriva incendiilor. Aceasta ajută la menținerea unei temperaturi constante în interiorul locuinței, reducând costurile cu încălzirea și răcirea. La fel de important este că arată bine.

Are și dezavantaje: Țigla ceramică este destul de grea, ceea ce necesită un sistem de suport robust, costul său nu este tocmai mic și deși este rezistentă, țigla ceramică poate fi fragilă casantă. Aceasta se poate sparge dacă este lovită de obiecte grele.

2. Țigla metalică

 Fabricată din oțel, aluminiu sau cupru, aceasta vine într-o gamă variată de culori și finisaje. (Poți găsi câteva modele excelente pe Wetterbest). La fel ca și țigla ceramică, este foarte rezistentă, având o durată de viață de peste 40 de ani.

Ceea ce țigla metalică să fie o soluție remarcabilă este faptul că are o greutate mică, rezistă foarte bine la intemperii și poate fi reciclabilă. Nu este foarte ieftină, poate deveni zgomotoasă și dacă nu este tratată corespunzător poate să corodeze. Tocmai de aceea, alaege țiglă metalică de la producători de încredere!

 

3. Șindrila bituminoasă

Șindrila bituminoasă este unul dintre cele mai populare materiale de acoperiș datorită prețului accesibil și instalării ușoare. Este fabricată dintr-o bază de fibră de sticlă acoperită cu un strat de bitum și granule minerale.

Este una dintre cele mai economice opțiuni de acoperiș, poate fi instalată rapid și fără mari dificultăți, chiar și de către cei cu mai puțină experiență în domeniu și este disponibilă într-o gamă largă de culori și stiluri, poate imita aspectul altor materiale mai scumpe.

Din păcate, are o durată de viață mult mai mică decât țigla metalică sau decât cea ceramică. De obicei, durează între 20 și 30 de ani, ceea ce este mai puțin decât alte materiale.  De asemenea, fabricarea și eliminarea șindrilei bituminoase nu sunt foarte prietenoase cu mediul.

Evident, există și alte materiale perfecte pentru învelitori, de la cele obținute sintetic până la tablă sau chiar variante naturale (stuf, acoperiș verde, etc). Cele amintite mai sus sunt cele mai populare, însă și cele pentru care vei găsi cei mai mulți meseriași care să le poată construi. Dacă vrei o casă rezistentă, alege cu atenție acoperișul!

 

 

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns