Unde putem instala o ușă tip rulou și care sunt avantajele?

author
3 minutes, 24 seconds Read
0 0
Read Time:3 Minute, 14 Second

Diversitatea nevoilor din industrie, logistică, retail, protecția spațiilor și construcția de locuinte au stimulat de-a lungul timpului dezvoltarea a numeroase tipuri de sisteme de uși industriale: ușă batantă, ușă culisantă, ușă secțională, ușă trulou, ușă rapidă din pvc etc.

Fiecare dintre acestea are un aport substanțial la crearea unui mediu armonios de lucru, eficiența activității, protejarea oamenilor și a sănătății acestora, dar și la economia de energie. Condiția principală este racordarea corectă a nevoilor cu capacitățile tehnice ale produsului ales.

Ușile rulou se remarcă prin economia de spațiu tehnologic pe tavan, pereții laterali și pardoseală, prin costurile reduse de exploatare, prin designul elegant, dar și prin silențiozitate (la produsele de calitate).

Aplicațiile în care se instalează acest model de uși sunt cuprinse într-o gamă largă: hale industriale, centre logistice, centre comerciale, magazine stradale, garaje subterane, spații cu necesar ridicat de securitate.

Dimensiunea unei uși tip rulou nu reprezintă un obstacol tehnic. Gunther Tore a fost menționată în anul 1972 în Guinness Book of Records pentru cea mai mare ușă tip rulou, cu o suprafață de 700mp (28x25m).

Tehnologia și inovația au evoluat, astfel că în ziua de astăzi există alte modele de uși cu deschidere pe verticală mai raționale din punct de vedere funcțional și financiar pentru astfel de dimensiuni. Ușile rulou ramân însă o soluție optimă pentru goluri de 10-100mp.

Acționarea manuală a rulourilor este pe cale de dispariție din motive de preț și fiabilitate. O ușă tip rulou manuală este echipată cu arcuri de contrabalansare a greutății și sistem de siguranță la cădere. Arcurile reprezintă un consumabil, iar intervenția pentru înlocuire este costisitoare. Automatizările echipate/ completate cu siguranțele la cădere (siguranțe centrifugale sau electrofrâne) fac din ușa rulou un produs fiabil pe termen îndelungat.

Ușile industriale sunt echipate cu motoare dimensionate atât pentru greutatea covorului de lamele, dar și pentru numărul de cicluri de funcționare orare. Unde este necesară deschiderea rapidă, se folosesc automatizări cu inverter.

Daca ușa tip rulou este cuprinsă în scenariul de incendiu ca și cale de aport de aer proaspăt, aceasta poate fi echipată cu un panou de comandă cu funcție de desfumare care se poate conecta la centrala de incendiu.

Gestionarea eficientă a accesului, dar și siguranța pentru oameni și bunuri depinde în mare măsură de alegerea corectă a sistemelor de comandă și senzoristică.

USA RULOU „1.95R” – Solutia optima pentru cladirile industriale si nu numai

Usa rulou Braselmann 1.95R este poate cea mai versatila usa folosita in industrie si nu numai. Iata de ce:

1. Proiectie sigura la intemperii: lamele solide, termoizolante si totusi usoare pot fi echipata cu ancore de furtuna.

2. Gama larga de dimeniuni posibile, pana la LxH = 8000×6000mm

3. Diversitate in accesorizarea lamelelor

4. Silentiozitate in functionare, prin adoptarea unor solutii tehnice inovative: tambur cu forma optimizata (patent), sine cu garnituri rezistente la frictiune.

5. Deschiderea rapida este o echiparea optionala, necesara pentru anumite aplicatii: garaje comune/subterane, centre logistice etc. Prin echiparea cu inverter, usa accelereaza pana la viteza maxima si decelereaza gradual. Functionarea este fara soc

6. Usa poata fi usor integrata in proiectul dumneavoastra 2D sau 3D. Echipa Gunther Tore va va pune la dispozitie modelul grafic de care aveti nevoie in orice format.

7. Costuri reduse de mentenanta si reparatii. Proiectarea atenta si productia la cel mai inalt nivel tehnologic a usii model 1.95, fac ca operatiunile de mentenanta sa fie simple si de scurta durata. Nici in cazul neferizit in care usa este accidentata costurile de reparatie nu sunt semnificative.

Cu o experienta de 20 de ani in domeniul usilor industriale si un portofoliu vast de clienti din toate domeniile, firma Gunther Tore are misiunea de a oferi clientilor sai cele mai noi si mai eficiente tehnologii din domeniul usilor industriale. Obiectivele urmarite de Gunther Tore sunt siguranta, confortul, eficientizarea activitatii personalului, precum si reducerea cheltuielilor administrative ale clientilor sai.

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts