InstructorulTau – Ce trebuie sa stii despre scoala de soferi categoria A?

author
2 minutes, 33 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Daca iti doresti sa obtii permisul de conducere pentru motocicleta in Romania, trebuie sa urmezi scoala de soferi categoria A. Daca alegi o scoala de incredere, cum este InstructorulTau, obtinerea permisului nu ar trebui sa fie un pas foarte dificil.

Procesul de obtinere a permisului de conducere pentru categoria A implica anumite costuri, anumiti pasi birocratici si in mod evident, parcurgerea unor cursuri in care vei invata tot ceea ce trebuie sa stii despre motocicleta si modul in care o vei tine sub control.

Care sunt cursurile pe care le urmezi, actele de care ai nevoie si taxele pe care le platesti?

 • Cursurile teoretice: 24 de ore de legislatie rutiera.
 • Cursurile practice: 26 de ore de conducere pe motocicleta (In cazul in care alegi categoria AM, numarul orelor de practica este de 8);
 • Fisa medicala si aviz psihologic.
 • Taxa de eliberare a permisului
 • Taxa de examen practic
 • taxa de scolarizare.

Este indicat sa te informezi cu atentie la scoala de soferi la care intentionezi sa te inscrii pentru a cunoaste exact ce presupune fiecare cheltuiala. La Instructorultau, toate taxele sunt 100% transparente si foarte bine optimizate, in asa fel incat sa obtii

Durata scolii moto

Durata necesara pentru a finaliza scoala de moto poate varia in functie de ritmul de invatare al fiecarui cursant. In general, se estimeaza ca dureaza aproximativ 28 de zile pentru a parcurge cursurile teoretice si practice. Este important sa te concentrezi pe dobandirea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a deveni un sofer sigur si responsabil si sa sustii examenul doar in momentul in care esti stapan pe ceea ce stii.

Dupa ce ai parcurs cursurile obligatorii, urmeaza examenele teoretic si practic. Examenul teoretic se sustine la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) si consta in 26 de intrebari cu raspunsuri multiple.

Examenul practic presupune efectuarea unor manevre specifice de conducere pe un traseu prestabilit.

Ce trebuie sa inveti pentru a lua din prima examenul scolii de soferi categoria A?

Pentru a obtine permisul de conducere pentru motocicleta, trebuie sa acumulezi cunostinte solide in urmatoarele domenii:

 • Legislatia rutiera specifica motociclistilor.
 • Regulile de circulatie pe drumurile publice.
 • Tehnica de conducere a motocicletei.

Aceste cunostinte te vor ajuta sa devii un sofer responsabil si sa circuli in siguranta pe soselele Romaniei.

Cum alegi cea mai buna scoala de soferi categoria A?

Atunci cand alegi o scoala de moto, trebuie sa iei in considerare urmatorii factori:

 • Experienta si calificarea instructorilor – Asigura-te ca instructorii sunt experimentati si calificati pentru a te pregati corespunzator.
 • Pretul cursurilor – Compara costurile oferite de diferite scoli de soferi pentru a alege cea mai convenabila optiune pentru tine, insa doar dupa ce te-ai asigurat ca instructorii sunt foarte buni;
 • Programul de cursuri – Verifica daca programul de cursuri se potriveste cu disponibilitatea ta si ritmul tau de invatare.
 • Dotarea scolii cu motociclete – Este important ca scoala sa dispuna de motociclete in stare buna, de sali de curs bine dotate si de conditii optime pentru studiu.

Daca esti in cautarea unei scoli de soferi categoria A in Brasov, poti apela cu incredere la cei de la www.instructorultau.ro

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts