De ce este importanta psihoterapia, in special sedintele individuale cu Daniel Ivan

author
2 minutes, 53 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 54 Second

In viata fiecarui om exista momente bune si mai putin bune, insa nu trebuie sa ne lasam coplesiti de incercari, ci, dimpotriva, sa cautam sa le depasim cu brio. Locul de munca ce ne consuma mare parte din energie, viata de familie plina de provocari noi in fiecare zi – toate acestea ne pot dezechilibra din punct de vedere emotional. Este normal sa avem din cand in cand stari de tristete, de deznadejde sau de nervozitate, intrucat, prin modul in care suntem construiti suntem sensibili si este normal sa ne exprimam trairile si sentimentele in felul propriu.

Insa, atunci cand starile negative se inrautatesc si ne lasam cuprinsi cu totul de ele, negasind cale de scapare, este evident ca exista o tulburare ce necesita rezolvare. Putem cauta sprijin la o persoana apropiata, un membru al familiei sau un prieten, caruia sa ii dezvaluim motivele pentru care a intervenit tristetea in viata noastra, insa, de multe ori, acest lucru nu este suficient pentru a reveni la starea obisnuita.

In aceste situatii este bine sa vizitam un psiholog, care ne va ajuta sa intelegem propriile stari, de ce au aparut, precum si sa cautam solutii pentru a ne recupera echilibrul emotional. Daniel Ivan este un psiholog din Bucuresti la serviciile caruia putem apela atat individual, precum si impreuna cu partenerul de viata sau membri ai familiei. Haideti sa descoperim in continuare de ce si cand este indicat sa apelam la psiholog.

Ce este psihoterapia?

Inainte sa cunoastem situatiile cand trebuie sa ne indreptam catre cabinetul unui psiholog, trebuie sa stim ce este psihoterapia si in ce consta aceasta. Astfel, psihoterapia reprezinta o varianta de tratament complexa, ce are la baza dialogul deschis dintre pacient si psiholog pentru a descoperi si a intelege starile si nevoile persoanei. Astfel, scopul acesteia este de a elimina sau a reduce anumite simptome sau comportamente dereglate ale pacientului care isi doreste recapatarea echilibrului emotional.

In cadrul sedintelor de terapie, dialogurile sunt sincere, iar psihologul ne va asculta si ne va face sa intelegem care este cauza/cauzele problemei noastre si cum o putem depasi intr-un mod sanatos. Psihoterapia utilizeaza tehnici si principii menite sa readuca echilibrul psiho-emotional al pacientului prin schimbarea emotiilor si a convingerilor disfunctionale. Putem apela la sedinte psihoterapie individuala in Bucuresti daca ne simtim tristi, anxiosi sau fara scapare din anumite stari emotionale.

Cand trebuie sa recurgem la sedinte de psihoterapie?

Starile care ne pot trimite in cabinetul de psihologie sunt multe, insa frecvente in prezent sunt stresul in exces, urmat de atacurile de panica neprevazute, neincrederea in propriile forte, precum si timiditatea. Acestea sunt emotii pe care le dobandim in raport cu propria persoana, insa exista anumite stari si in ceea ce priveste relationarea cu cei din jur. Pentru acestea este recomandat sa vizitam un terapeut bun in Bucuresti si sa incercam sa gasim rezolvare pentru aceste stari.

Astfel, frica de abandon este o problema des intalnita, mai ales in randul tinerilor care se confrunta cu teama de a nu ramane singuri, pe cont propriu. Totodata, izolarea si neincrederea in cei din jur trebuie vazuta ca pe o stare negativa atunci cand este dusa in extrem si sunt necesare sedinte de terapie pentru a trece peste aceste probleme de personalitate.

Prin urmare, sa constientizam ca avem o problema la nivel emotional nu este un lucru negativ sau rusinos si trebuie sa stim ca putem gasi sprijin si rezolvare apeland cu incredere la sedintele cu un psiholog.

Contact:

0761.600.020

contact[@]danielivan.ro

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts