drojdie

Paine cu drojdie si fructe confiate: Descopera o reteta simpla, pas cu pas!

author
2 minutes, 33 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Drojdia este un ingredient foarte util in bucatarie, deoarece este un agent de dospire care face ca aluatul sa creasca si sa devina usor si pufos.

Ce este mai exact drojdia si de ce este folosita?

Drojdia este un tip de ciuperca care consuma zaharurile din aluat si produce dioxid de carbon. Acest gaz ramane prins in aluat, facandu-l sa se extinda si sa creasca.

Procesul se numeste fermentatie si este ceea ce confera painii textura si aroma caracteristica. Adaugarea de drojdie in alaut confera o aroma unica painii si ajuta la dezvoltarea crustei si a culorii acesteia.

Pe langa paine, exista drojdie si in alte produse de copt, cum ar fi aluatul de pizza, rulourile cu scortisoara, covrigi, cozonaci si chiar prajituri. In aceste retete, drojdia ajuta la crearea texturii crocante la exterior si moale la interior pe care o asociem mereu cu cele mai bune produse de panificatie.

In general, drojdia este un ingredient esential in multe produse de patiserie, iar capacitatea sa de a face aluatul sa creasca si sa devina usor si pufos este ceea ce o face atat de valoroasa pentru brutari.

In acest an, de ce nu iti impresionezi familia si prietenii cu o paine de Paste de casa? Cu textura sa pufoasa si aroma dulce si fructata este completarea perfecta pentru orice masa de sarbatoare. Continua sa citesti!

Ingrediente pentru paine cu drojdie:

  • 240 ml lapte cald (40°F)
  • 100 g zahar granulat
  • 7 g drojdie uscata activa
  • 500 g faina universala
  • 5 g sare
  • 3 oua mari, la temperatura camerei
  • 115 g unt nesarat, inmuiat
  • 5 ml extract de vanilie
  • 75 g amestec de fructe confiate
  • 40 g stafide aurii
  • 1 ou, batut

Instructiuni:

  • Intr-un castron mare combina laptele cald, zaharul si drojdia. Se lasa sa stea 10 minute, pana devine spumoasa.
  • Intr-un castron separat, amesteca faina si sarea.
  • Adauga amestecul de faina la amestecul de drojdie, impreuna cu ouale, untul si vanilia. Se amesteca pana se formeaza un aluat.
  • Framanta aluatul pe o suprafata infainata timp de aproximativ 10 minute, pana devine neted si elastic.
  • Pune aluatul intr-un vas uns cu unt, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa-l la crescut intr-un loc cald, ferit de curenti de aer 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
  • Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  • Imparte aluatul in doua si framanta si fructele confiate si stafidele. Lasa aluatul la odihnit cateva minute.
  • Intinde cele doua bucati de aluat in forma de sfoara si impleteste-le, la final da forma rotunda si pune painea pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Unge painea cu oul batut si coace-o timp de 30-35 de minute, pana cand devine maro auriu. Lasa painea cu drojdie sa se raceasca pe un gratar inainte de a o taia.

Acesta paine este delicioasa, fiind perfecta pentru mesele festive de Paste!

Urmeaza instructiunile pas cu pas si vei avea o paine de Paste delicioasa in cel mai scurt timp. Asa ca mergi in bucatarie, aduna-ti ingredientele, foloseste drojdie de la Lesaffre Romania si apuca-te de plamadit!

Cei dragi tai vor fi uimiti de abilitatile tale si vei avea un rasfat delicios de care sa va bucurati impreuna. Spor la copt!

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts