carne de shaorma

Afla ce contine cea mai buna marinata pentru carnea de shaorma!

author
2 minutes, 54 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 55 Second

Provenita din bucataria tarilor din Orientul Mijlociu, shaorma a devenit un fel de mancare popular in toata lumea. Ingredientul principal al acestui preparat sunt bucatile de carne de shaorma de vita, de pui si chiar de miel.

Carnea este foarte apreciata pentru fragezimea ei, dar si pentru aroma speciala pe care o ia din marinada ce contine o combinatie de ierburi si condimente alese cu atentie pentru a marina carnea de shaorma.

In acest articol vom vedea care sunt cele mai folosite ierburi si condimente pentru shaorma pe care le poti folosi si tu pentru a imbunatati aroma si textura carnii.

Usturoi

Usturoiul este un ingredient de baza in bucataria orientala, iar shaorma nu face exceptie. Usturoiul adauga o aroma intepatoare si usor dulce. Usturoiul poate fi folosit atat sub forma proaspata, cat si sub forma de pudra si poate fi combinat cu alte ierburi si condimente, precum piperul si patrunjelul, pentru a crea o aroma complexa, delicioasa.

Chimen

Chimenul este un condiment folosit in mod obisnuit in bucataria din Orientul Mijlociu si din India. Are o aroma calda, asemanatoare cu nuca, ce se potriveste bine cu carnea. Chimenul poate fi folosit atat sub forma macinata, cat si sub forma de seminte intregi si este adesea combinat cu alte condimente precum coriandrul si turmericul pentru a crea o marinada aromata.

Boia de ardei (Paprika)

Boiaua de ardei este un condiment care este facut din ardei rosu macinat. Are o aroma dulce si afumata care poate adauga profunzime marinadei si, de asemenea, confera carnii o culoare rosiatica-portocalie. Boiaua de ardei poate fi folosita atat in soiuri dulci, cat si iuti.

Coriandru

Coriandru este o planta care este folosita in mod obisnuit in bucataria din Orientul Mijlociu si Asia, iar marinada pentru carnea de shaorma nu este o exceptie. Are o aroma usor dulce si care poate adauga complexitate marinadei. Coriandru poate fi folosit atat in forma proaspata, cat si in forma uscata.

Iaurt

Iaurtul este un ingredient comun in multe marinate, deoarece ajuta la fragezirea carnii si formeaza un invelis cremos in jurul bucatilor de carne de shaorma, ceea ce ofera o textura aparte atunci cand carnea e gatita. Iaurtul poate fi folosit atat in sosuri simple, cat si cu cu ierburi si condimente pentru a crea un gust complex.

Suc de lamaie

Sucul de lamaie este un ingredient comun in marinatele pentru carnea de shaorma, deoarece ajuta la fragezirea carnii si adauga, de asemenea, o aroma usor acida. Sucul de lamaie poate fi folosit atat in forma proaspata, cat si imbuteliata si poate fi combinat cu alte ingrediente acide precum otetul si iaurtul pentru a crea o marinada echilibrata.

Curcuma (turmeric)

Turmericul este un condiment care este folosit in mod obisnuit in bucataria indiana si din Orientul Mijlociu. Are o aroma calda, usor amara si o culoare galben stralucitor. Turmericul poate fi folosit atat sub forma proaspata, cat si sub forma de pudra si este adesea combinat cu alte condimente precum chimenul si boia de ardei pentru a crea o marinada aromata si colorata.

Combinatia potrivita de ierburi si condimente poate transforma o shaorma obisnuita intr-o experienta culinara de neuitat.

Folosind condimente de inalta calitate si bine echilibrate poti imbunatati aroma si textura carnii si creezi un gust unic, care face shaorma ta sa iasa in evidenta de restul.

Cu carne de shaorma proaspata si de calitate, precum cea de la Cinar Distribution, ce este marinata cu cele mai bune condimente, ai garantia ca poti face o shaorma delicioasa. Convinge-te singur!

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts