Cum să obții un credit agricol: Ghid complet

author
3 minutes, 30 seconds Read
0 0
Read Time:3 Minute, 10 Second

Planificarea adecvată, deciziile strategice și capacitatea de a se adapta cerințelor crescute ale pieței sunt câteva atuuri pe care fermierii trebuie să le aibă pentru a se bucura de o afacere agricolă prosperă. Fie că-și propun să investească în aparaturi și echipamente performante pentru a face față tuturor situațiilor imprevizibile, fie că vor să achiziționeze terenuri noi pentru extinderea afacerii, accesul la resurse financiare stabile și flexibile îi ajută să-și pună în aplicare planurile de dezvoltare.

Fermierii dornici pot obține un credit pentru agricultori, un sprijin financiar care îi ajută să-și extindă afacerea și s-o modernizeze, astfel încât să fie cât mai profitabilă. Soluțiile de finanțare pentru businessurile agricole pot fi accesate prin câteva etape simple, dar importante, care sunt prezentate în ghidul de mai jos.

Punctarea obiectivelor agricole și nevoilor fermei

Prima etapă și, probabil, cea mai importantă este delimitarea și evaluarea atentă a cheltuielilor curente ale fermei (achiziția de pesticide, reparațiile uzuale, furaje, combustibil, servicii veterinare pentru fermierii din sectorul zootehnic), luând în considerare și posibilele erori sau cheltuieli neprevăzute. Pe lângă toate acestea trebuie analizate obiectivele agricole, profitul minim obținut și investițiile necesare.

Înainte de a aplica pentru o sursă de finanțare, fermierii care nu sunt convinși în întregime de calculele făcute, pot lua legătura cu echipa de specialiști care se deplasează direct la fermă și care asigură un proces amănunțit de evaluare.

Identificarea soluțiilor adecvate pentru o afacere prosperă

Identificarea unui credit agricol potrivit pentru nevoile fermei este dificilă, însă, odată ce intervine echipa de creditori cu experiență în domeniul articol, procesul este eficientizat semnificativ. Înțelegând care sunt provocările, obiectivele și profitul sigur al businessului, expertul oferă soluții personalizate și flexibile de finanțare, lămurind, în același timp, toate curiozitățile cu privire la termenii de rambursare, scopul în care poate fi folosită sursa de finanțare și care tipuri de credite sunt adecvate pentru fermieri, în funcție de obiectul principal de activitate al fermei.

Întocmirea dosarului cu asistență de specialitate

A treia etapă constă în întocmirea dosarului de creditare. Pentru evitarea erorilor, lacunelor, documentelor greșit scrise sau incomplete, echipa oferă asistență de specialitate pentru ca totul să fie conform cerințelor necesare, astfel încât să fie evitate întârzierile și riscul de respingere a dosarului. Ulterior, după aplicare, dosarul este analizat și verificat de personalul competent. Dacă respectă toate regulile și criteriile de eligibilitate, acesta este aprobat.

Obținerea sursei propriu-zise de finanțare

La final, fermierul intră în posesia sursei de finanțare solicitate, suma aprobată urmând să fie virată în contul bancar. Pentru o colaborare de lungă durată și fără incidente, resursele financiare trebuie să fie folosite conform condițiilor prevăzute în contractul de credit.

Categorii de credite, în funcție de activitatea fermei

Întreprinzătorii pot accesa credite pentru capitalul de lucru, prin care își pot acoperi cheltuielile cu privire la inputurile agricole (îngrășăminte, pesticide, combustibil) necesare sectorului vegetal sau achiziția de furaje, energie, servicii veterinare necesare sectorului zootehnic.

Pe lângă acoperirea cheltuielilor curente, fermierii pot accesa credite special concepute pentru investiții. Achiziționarea de tehnologii și echipamente moderne, de terenuri noi, sisteme eficiente de irigații – toate acestea contribuie semnificativ la dezvoltarea și modernizarea afacerii agricole pe termen lung.

Fermierii cu spirit antreprenorial pot accesa și creditul pentru fonduri europene, cu scopul implementării și executării unor proiecte de finanțare din fonduri europene.

Creditul de scont și factoring este o soluție de finanțare potrivită pentru întreprinzătorii care vor să-și gestioneze capitalul de lucru pe baza încasării în avans a creanțelor. Indiferent care este obiectul de activitate al fermei, creditul ajută la optimizarea fluxurilor financiare, pentru o gestionare eficientă a acestora, dar și pentru dezvoltarea afacerii agricole.

Succesul businessului în domeniul agricol depinde de accesarea sursei de finanțare potrivite atât pentru acoperirea cheltuielilor curente, cât și a celor neprevăzute, fermierii având posibilitatea și să investească în noi proiecte pentru a-și atinge obiectivele.

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts