Centru de terapii cu salina in Bragadiru, te poate ajuta să respiri mai bine

author
3 minutes, 49 seconds Read
1 0
Read Time:3 Minute, 21 Second

Într-o lume poluată și stresantă, este important să găsim modalități de a ne detoxifica organismul și de a ne relaxa mintea și sufletul. Salinoterapia, sau terapia cu sare, este o modalitate naturală și eficientă de a face acest lucru.

Ce este salinoterapia?

Salinoterapia este o terapie care utilizează microparticule de sare pentru a îmbunătăți sănătatea respiratorie și generală. Aceste particule sunt inhalate și pătrund în plămâni, unde au o serie de efecte benefice, precum: reducerea inflamației și a mucusului, îmbunătățirea funcției respiratorii, reducerea riscului de infecții respiratorii, îmbunătățirea imunității, reducerea stresului și a anxietății.

Cum funcționează salinoterapia?

Sarea are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante. Când este inhalată, aceste particule ajută la reducerea inflamației și a mucusului din plămâni. De asemenea, ele stimulează producția de celule albe din sânge, care ajută la lupta împotriva infecțiilor.

În plus, salinoterapia poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Sarea are un efect relaxant asupra sistemului nervos, ceea ce poate duce la o stare de bine generală. Citeste mai mult despre salina din Bragadiru aici https://visvitalis.ro/salina .

Beneficiile salinoterapiei

Beneficiile terapiei cu sare au fost evidențiate în timpurile moderne. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Dr. Karl Hermann Spannagel a observat îmbunătățiri ale stării de sănătate a pacienților săi cu afecțiuni respiratorii atunci când aceștia se adăposteau de bombardamente în Kluterthöhle, o peșteră de sare din Germania folosită ca buncăr pentru a se proteja de atacurile aeriene.

Prezentare Video : https://www.youtube.com/shorts/XndfIW916AY

După cel de-al Doilea Război Mondial, mai multe studii efectuate și popularitatea tratamentului în locurile de origine au permis răspândirea terapiei prin peșteră în întreaga Europă, în special pentru tratamentul astmului (îmbunătățirea simptomelor, a funcției respiratorii și scăderea utilizării medicamentelor) și a altor boli respiratorii.

Printre acestea se numără: astm, BPOC, rinită alergică (sau febra fânului), sinuzită, bronșită, infecții respiratorii,îmbunătățește curățarea tractului respirator și scade vâscozitatea sputei, reduce frecvența acceselor de tuse, are efect bactericid și bacteriostatic asupra florei microbiene patogene din sistemul respirator, scade numărul neutrofilelor și al bacteriilor și crește numărul macrofagelor alveolare ce au rolul de a distrage bacteriile, stimulează dezvoltarea florei normale din tractul respirator ce are rol de protecție în cazul unor viitoare infecții, reduce nivelul imunoglobulinei, stress, anxietate, alergii; emfizem; fibroză chistică; infecții ale urechii.

Contraindicații și efecte secundare

În cazuri rare, în timpul tratamentului pot apărea fenomene temporare, cum ar fi mâncărimi și iritații ale pielii, gâtului și ochilor.

Salinoterapia nu este recomandată pacienților care suferă de oricare dintre următoarele afecțiuni: afecțiuni cardiace severe (infarct, preinfarct, stent-uri), femeile însărcinate, doar pe baza trimiterii semnate de către medicul de specialitate, stadiul acut al bolilor respiratorii, tuberculoză activă (tuberculoză pulmonară – TBC), boli neoplazice, hipertensiune arterială necontrolata medicamentos, hipertensiune arterială stadiul III, insuficiență cardiac, insuficiență renală, transplant renal, infarct miocardic recent, angină pectorală cu sau fără crize frecvente, hemoptizii (tuse cu sânge), insuficiență respiratory, cancer bronho-pulmonar, boli infecto-contagioase, boala basedow, cardiopatie cronică ischemică decompensată, cord pulmonar cronic decompensate, epilepsie și alte afecțiuni neurologice care evoluează cu pierderea stării de conștiență, micoze pulmonare, status asmaticus, hemoragii

Cum să rezervați o programare de salinoterapie

Salinoterapia la Vis Vitalis Center este un spațiu exclusivist, regenerator, unde oaspeții pot redescoperi starea de bine și armonia dintre corp și minte printr-o experiență senzorială extraordinară. Salina noastră de sare reproduce procesul natural de respirație care are loc atunci când se află într-o stațiune balneară.

Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de sesiunea dumneavoastră de salinoterapie

Purtați haine lejere și confortabile, beți multă apă înainte, în timpul și după sesiune, dacă aveți o afecțiune respiratorie, consultați-vă medicul înainte de a începe terapia cu sare.

Vă așteptăm la Vis Vitalis Center pentru o experiență de relaxare și de binefacere pentru sănătate!

Pentru a rezerva o sesiune de salinoterapie, vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin e-mail. Vă vom oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă face rezervarea. https://visvitalis.ro Telefon – 0732 552 552, Adresa – Str.Toamnei, nr.40B, Bragadiru, Ilfov

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts