Cum functioneaza o patura electrica si cata energie electrica utilizeaza?

2 minutes, 54 seconds Read
0 0
Read Time:3 Minute, 0 Second

Alege o patura electrica de la Cartuseria.ro si bucura-te de un confort sporit, economisind in acelasi timp bani la factura electrica!

O patura electrica este un bun aliat in sezoanele reci si prezinta cateva aspecte utile pentru oricine isi doreste sa investeasca intr-o astfel de patura! Este ideala atunci cand vine vorba despre economisirea la facturile de electricitate, deoarece se incalzesc rapid, te ajuta sa te relaxezi si cu ajutorul ei este foarte usor sa iti reglezi temperatura corporala. O patura electrica este un aparat de uz casnic format dintr-o patura si un incalzitor electric in interior, care se pune in functiune atunci cand este conectat la priza. O astfel de patura electrica genereaza caldura, care este distribuita in mod uniform pe intreaga sa suprafata. Exista paturi electrice care sunt concepute pentru a fi intinse sub cearceaful de pat, cat si paturi pufoase cu care ne putem acoperii ori de cate ori avem nevoie sa ne incalzim. Este important sa stiti ce tip de patura electrica aveti si sa cititi instructiunile de utilizare, atat pentru a putea fi utilizata corespunzator, cat si pentru a-i prelungi perioada de utilitate.

Cum functioneaza o patura electrica?

Functia principala a unei paturi electrice este de a-si incalzi suprafata, fie cu intentia de a preincalzi un pat inainte de a dormi in el, de a-l incalzi in timp ce va relaxati, fie de a furniza caldura unei anumite zone a corpului, intotdeauna cu conditia ca pielea sa fie acoperita cu un material textil, deoarece la contactul direct cu piele exista riscul de arsuri. Astfel, pentru a raspunde exact la intrebare, o patura electrica este un aparat electrocasnic care este conectat la sursa electrica printr-un stecher. Mai mult decat atat, majoritatea paturilor electrice au si un termostat prin care puteti regla temperatura dupa bunul plac. La modele moderne de paturi, cablurile sunt realizate din fibra de sticla, fiind mult mai subtiri insa foarte flexibile, iar caldura generata de fibra de sticla este infrarosie, ceea ce inseamna ca este mult mai sigura si mai eficienta.

Cat consuma o patura electrica?

Paturile electrice au deobicei un consum intre 60 si 120 de wati, iar daca o utilizati in mod rezonabil, veti putea observa economii semnificative la factura electrica. In comparatie cu alte electrocasnice pe care le utilizati cu o frecventa regulata, paturile electrice nu reprezinta un consum remarcabil, chiar din contra! Daca folosirea zilnice unei masini de spalat cu o putere de 1.500 de wati, la un program de o ora, timp de un an prezinta un consum anual de 547,5 KWh, utilizarea unei paturi electrice de 120 de wati, timp de 4 luni de zile (in sezonul rece), pentru 6 ore pe noapte, prezinta un consum anual de 87,6 kWh.

Cateva sfaturi pentru a prelungi durata de viata a paturii tale electrice:

  • Urmati intotdeauna instructiunile de utilizare si ii cautati alte intrebuintari pentru care nu este potrivita sau sigura;

  • Deconectati patura daca nu o utilizati! Nu este indicat sa ramana non-stop in priza;

  • Verificati des starea si functionalitatea ei (intindeti patura iar daca observati cute sau portiuni innegrite nu o mai utilizati);

  • Curatati patura exact asa cum este recomandat in instructiuni;

  • Odata spalata, trebuie sa asteptati pana este complet uscata inainte de a o reconecta la sursa si de a o folosi;

  • Nu trebuie pliata sau impaturata pana nu s-a racit complet, deoarece se pot deterior cablurile;

  • Nu trebuie utilizata in patul copiilor sau in culcusurile animalutelor de companie! Exista riscul de supraincalzire sau animalele pot roade cablurile ceea ce reprezinta un real pericol pentru ele!

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
50 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts