Laura Dumitrescu
Laura Dumitrescu

Laura Dumitrescu de la Ascendio.com.ro: Navigând Prin Complexitățile Antreprenoriatului Românesc

3 minutes, 3 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Într-o lume a afacerilor în continuă schimbare, antreprenorii români se confruntă cu provocări unice. Laura Dumitrescu, CEO al Ascendio.com.ro, împărtășește perspectiva sa asupra culturii antreprenoriale din România și a modului în care statul român influențează mediul de afaceri, în special în ceea ce privește firmele românești comparativ cu cele străine.

Antreprenoriatul în România este un teren plin de provocări și oportunități. Un aspect esențial pe care îl subliniază Dumitrescu este reticența antreprenorilor români de a delega responsabilitățile către specialiști. „Mulți antreprenori români preferă să gestioneze personal toate aspectele afacerii lor, de la finanțe la decizii strategice. Această abordare, deși înțelegem dorința de control, poate limita creșterea și dezvoltarea afacerii”, explică Dumitrescu. Ea subliniază importanța încrederii în specialiști și delegării eficiente pentru a permite afacerilor să se dezvolte și să prospere.

Un alt aspect pe care Dumitrescu îl aduce în discuție este modul în care statul român interacționează cu sectorul privat. „Observăm o tendință a statului român de a impovăra excesiv firmele românești, în timp ce oferă facilități pentru companiile străine. Aceasta creează un teren de joc inegal și poate descuraja antreprenoriatul autohton”, afirmă ea. Dumitrescu subliniază că această abordare nu numai că pune presiune suplimentară pe firmele românești, dar poate și inhiba inovația și creșterea economică pe termen lung.

În acest context, rolul unei firme de consultanță precum Ascendio devine crucial. „La Ascendio, ne dedicăm să ajutăm antreprenorii români să navigheze prin aceste provocări. Oferim consultanță personalizată și soluții adaptate nevoilor specifice ale fiecărei afaceri”, spune Dumitrescu. Serviciile lor includ consultanță financiară, fiscală, juridică, resurse umane și multe altele, toate concepute pentru a ajuta afacerile să prospere într-un mediu de afaceri adesea dificil.

Dumitrescu subliniază, de asemenea, importanța adaptabilității și inovației în cadrul afacerilor românești. „Pentru a concura eficient atât pe piața internă, cât și pe cea internațională, afacerile românești trebuie să fie agile, să inoveze și să adopte cele mai bune practici de afaceri”, explică ea. Acest lucru include adoptarea tehnologiilor noi, îmbunătățirea proceselor interne și, cel mai important, dezvoltarea unei culturi organizaționale care valorizează învățarea și creșterea continuă.

Un aspect cheie pe care Dumitrescu îl subliniază este importanța unei mentalități deschise în rândul antreprenorilor români. „Trebuie să fim deschiși la noi idei, să acceptăm schimbarea și să căutăm oportunități de a învăța și de a crește. Acest lucru include și recunoașterea valorii pe care o aduc specialiștii externi”, spune ea. Prin colaborarea cu experți în diverse domenii, afacerile pot accesa noi perspective și soluții inovatoare care pot duce la creștere și succes.

În concluzie, Dumitrescu subliniază că Ascendio este mai mult decât o firmă de consultanță; este un partener dedicat succesului afacerilor românești. „Ne angajăm să lucrăm alături de antreprenorii români pentru a depăși provocările, a valorifica oportunitățile și a construi un viitor mai luminos pentru afacerile lor și pentru economia românească în ansamblu”, conchide ea.

Prin abordarea sa pragmatică și orientată spre soluții, Laura Dumitrescu și echipa de la Ascendio.com.ro demonstrează că, chiar și în fața provocărilor, antreprenoriatul românesc poate nu doar să supraviețuiască, ci să prospere, contribuind astfel la un viitor mai prosper pentru România.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts