Alegerea unui scaun de birou ergonomic – ce trebuie să știi?

author
3 minutes, 14 seconds Read
0 0
Read Time:2 Minute, 54 Second

Ergonomia este un domeniu care se ocupă cu adaptarea adecvată a instrumentelor la nevoile anatomice și psihofizice ale oamenilor. Mai simplu spus, aceasta definește ce piese de lucru sunt bune, sănătoase și confortabile. Un scaun de birou ergonomic este un astfel de instrument. Cum ar trebui să arate un astfel de scaun? Ce funcții ar trebui să aibă? Și cum să-l aleg? Mai multe despre toate acestea mai jos.

Scaun de birou ergonomic – cele mai importante caracteristici

Un scaun ideal de birou tip ergonomic ar trebui să permită menținerea poziției corecte în timp ce stai la birou. Pe lângă confortul la locul de muncă, este important să se mențină o postură sănătoasă. Pentru a realiza acest lucru, un scaun de birou trebuie să aibă mai multe caracteristici. Fiecare dintre ele sunt la fel de important și ar trebui tratate împreună.

  • Complet reglabil

Opțiunile de ajustare depășesc cu mult ceea ce a fost oferit clienților cu ani în urmă. Nu este vorba doar de controlul înălțimii scaunului, ci și de o posibilitate practic cuprinzătoare de a-l ajusta la condițiile individuale – înălțimea, silueta și proporțiile corpului. Acest lucru este important pentru că fiecare dintre noi este diferit și fără a oferi clienților posibilitatea de a ajusta scaunul la nevoile lor, ar fi dificil de numit orice scaun universal confortabil.

  • Înălțimea

Scaunele ergonomice pentru birou ar trebui să aibă o selecție de opțiuni de reglare în ceea ce privește înălțimea scaunului de la sol. Poziția corectă de șezut presupune menținerea unui unghi de 90 de grade a genunchilor cu picioarele așezate pe sol.

  • Susținerea

Pentru coloana lombară, un scaun de birou bun ar trebui să ofere sprijin complet – de obicei sub formă de umflătură. În plus, spătarul trebuie să ofere un sprijin confortabil pentru întregul spate și să fie reglabil în înclinare.

  • Cotiere

Un scaun de birou confortabil are cotiere care ar trebui poziționate astfel încât să poți susține partea de la cot până la încheietură ori de câte ori simți nevoia. Cotierele bune au și o opțiune de ajustare, permițând reglarea individuală.

  • Scaunul

Șezutul unui scaun bun trebuie sa fie suficient de adânc pentru a permite o poziție confortabilă, pentru a nu crea senzația că se stă pe marginea lui. Scaunele de lucru ergonomice au adesea acest element reglabil.

Ce scaun ergonomic îți va satisface așteptările?

Pe lângă criteriile descrise mai sus, acordă atenție materialelor din care sunt realizate aceste scaune ergonomice birou. Calitatea înaltă înseamnă o durată de viață mai lungă, un aspect mai bun și confort. Mobilierul de birou este un element de decor pe care îl cumperi destul de rar, așa că nu merită să economisești prea mult pe el. Alegerea unui brand de renume care se bucură de recunoașterea clienților și de o experiență vastă va garanta de obicei tehnologii dovedite, soluții moderne și sisteme rafinate. Și toate acestea vor avea ca rezultat satisfacție.

Materialele solide sunt, de asemenea, detalii foarte importante. Roțile selectate pentru tipul de podea (pentru pardoseli din lemn sau covoare) sunt și ele importante atunci când se alege un scaun de birou.

Astfel de scaune ar trebui așezate la birourile tuturor oamenilor care petrec multe ore în poziția șezând. Dar ar trebui să ai și în casă același scaun de birou, bine selectat și reglabil Și dacă alegi un model de scaun pentru copilul tău, ar trebui să ai grijă și de ergonomie și de soluții dovedite în acest caz. Pentru că doar așa se asigură atitudinea sănătoasă a unui tânăr!

About Post Author

SG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Similar Posts